Workshops en Ceremonies

 

Kennismakingsavond: Spiritualiteit en de ANA School

Ben jij geïnteresseerd in:
de menselijke psychologie, zingeving, gezond en zuiver leven, groeien en bloeien, zelfcompassie, Zen, mindful leven, een holistische levenswijze, natuurgeneeskunde, (zelf)healing technieken en tools? Lees je de bladen Happinez en Flow met veel plezier en wil je een mooie workshop of training gaan volgen….

EN weet je niet waar te beginnen? Overweldigd het tegenwoordige aanbod je, wil je weten of het ‘zweverig’ is of ben je gewoon benieuwd wat wij bij ANA aanbieden op dit gebied?

Dan moest je maar eens langskomen op de Havendijk. Op deze kennismakingsavond geven we je informatie en doen we enkele oefeningen en demonstraties, zodat jij meer beleving krijgt bij de kracht van bewustwording en spiritualiteit in jouw dagelijks leven.

Investering: GRATIS, wel graag van te voren opgeven.

Locatie: Havendijk 6, Culemborg

Cacaoceremonie – Uit je hoofd, naar je hart, in je lijf

De rijke samenstelling van cacao wordt al eeuwenlang in rituelen en ceremonies gebruikt om spirituele bewustwording te bevorderen. De cacaoboon is het zaad van de rijkgekleurde, ovale vrucht die aan de (4-8 meter hoge) cacaoboom groeit. Ze worden verbouwd in warme landen, rondom de evenaar, van Azië tot Zuid-Amerika.

Pure Cacao bevat stoffen zoals fenylethalamine en serotonine; deze hebben een positieve invloed op je emotionele welzijn. Het hartchakra wordt geopend en het gevoel van verbinding, geluk en dankbaarheid wordt vergroot. Het stimuleert ook het aanwezig zijn in het hier-en-nu, waardoor meditatie en zelfreflectie makkelijker zullen gaan.

Bij ANA bieden we een ceremonie aan, waarbij je uitgenodigd wordt om in een kring, in stilte, te ZIJN bij jezelf en tegelijkertijd in verbinding met alles. We starten met een geleide meditatie en klankschalen, drinken cacao, luisteren naar zachte, begeleidende muziek en maken een mooie innerlijke reis, waarbij je bent afgestemd op de fluisteringen van jouw hart. Naderhand is er tijd voor het delen van ervaringen.

Investering: € 55,-

Trainers: Sandra & Krista

Locatie: Havendijk 6, Culemborg

Alle benodigde (werk)materialen, yogamatjes, meditatiekussens en dekentjes zijn aanwezig, voel je vrij je eigen spullen mee te nemen. Tip: neem een dagboekje/notitieboekje mee.

Workshop werken met orakelkaarten

Heb je orakelkaarten of andere inzichtkaarten thuis en kom je niet verder dan af en toe een kaartje trekken? Liggen je decks te verstoffen omdat je niet goed weet hoe je ze kunt gebruiken? Ben je wel nieuwsgierig naar het werken met kaarten en weet je niet waar je moet beginnen of welke je moet kopen?

Tijdens deze workshop leer je hoe je orakel- en inzichtkaarten kunt gebruiken voor je eigen spirituele ontwikkeling. We delen ervaringen en doen allerlei oefeningen waardoor je meteen thuis ook aan de slag kunt met je kaarten. Orakelkaarten en andere kaarten laten je zien wat er in je leeft. De kennis zit al in je, de kaarten helpen je om weer bij die bron van ‘weten’ te komen die binnenin je zit. Ook als je lerares, zorgbegeleider of coach bent, wordt je geïnspireerd hoe je in jouw gesprekken of behandelingen de kaarten kunt inzetten. 

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, de kaarten kunnen niet wachten om met jou aan het werk te gaan!

Investering: € 55,-

Trainers: Krista & Sandra

Locatie: Havendijk 6, Culemborg

Alle benodigde (werk)materialen zijn aanwezig, voel je vrij je eigen kaartendecks mee te nemen. Tip: neem een dagboekje/notitieboekje mee.

Workshop Zen massage met essentiële oliën

Voor vrouwen die graag wil leren masseren met oliën en dit wil toepassen in privésfeer, op het werk in de zorg of wellicht als aanvulling in de coachpraktijk. Op deze dag leer je een hele fijne en eenvoudige massage techniek toe te passen. Je beweegt je handen ritmisch over de blote rug en de voeten. Door deze speciale aanraking kalmeert het zenuwstelsel, waardoor er diepe ontspanning en ontlading van eventuele blokkades plaatsvindt. We maken gebruik van meerdere essentiële oliën, die diep doordringen in je huid en vergeet ook niet de kracht van het ruiken van de geur. Je leert over verschillende geuren en hun specifieke werking op je fysieke en mentale gezondheid. Je leert ook om vooraf een liefdevolle bodyscan/ meditatie te geven om iemand tot ontspanning te laten komen.

Praktische voordelen:
Laagdrempelig, iedereen kan het | alleen de rug ligt bloot | ook toe te passen liggend op bed of grond | duur: 20-40 minuten | toepasbaarheid: alle leeftijden.

Deze workshopdag is inclusief:
Gebruik van aanwezige essentiële oliën | uitgebreide lunch | werkboekje

Investering: € 155,-

Trainer: Sandra

Locatie: Havendijk 6, Culemborg

 

Alle benodigde (werk)materialen, massagetafels en dekentjes zijn aanwezig, voel je vrij je eigen spullen mee te nemen. Tip: neem een dagboekje/notitieboekje mee.