Cacaoceremonie – Uit je hoofd, in je lijf

De rijke samenstelling van cacao wordt al eeuwenlang in rituelen en ceremonies gebruikt om spirituele bewustwording te bevorderen. De cacaoboon is het zaad van de rijkgekleurde, ovale vrucht die aan de (4-8 meter hoge) cacaoboom groeit. Ze worden verbouwd in warme landen, rondom de evenaar, van Azië tot Zuid-Amerika.

Pure Cacao bevat stoffen zoals fenylethalamine en serotonine; deze hebben een positieve invloed op ons emotionele welzijn. Het hartchakra wordt geopend en het gevoel van verbinding, geluk en dankbaarheid wordt vergroot. Het stimuleert ook het aanwezig zijn in het hier-en-nu, waardoor meditatie en zelfreflectie makkelijker zullen gaan. 

Bij ANA bieden we een ceremonie aan, waarbij we uitgenodigd worden om in een kring, in stilte, te ZIJN bij onszelf en tegelijkertijd in verbinding met de ander. We doen een geleide meditatie, drinken cacao, luisteren naar zachte, begeleidende muziek en maken een mooie innerlijke reis. Naderhand is er tijd voor het delen van ieders ervaring. 

Prijs: € 55,-

Tijd: 19.30-22.00

Trainer: Sandra & Krista

Locatie: Havendijk 6, Culemborg

Alle benodigde (werk)materialen, yogamatjes, meditatiekussens en dekentjes zijn aanwezig, maar voel je vrij je eigen spullen mee te nemen. Tip: neem een dagboekje/notitieboekje mee.